Monday, April 29, 2013

Η INKORREKT ΣΤΟ COMICDOM CON ATHENS 2013: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Πριν από οκτώ ημέρες, τέλειωσε επισήμως η μεγαλύτερη διοργάνωση για το κόμιξ στην Ελλάδα: το Comicdom Con Athens 2013! Διήρκησε από 19 έως 21 Απριλίου και συγκέντρωσε ένας θεός ξέρει πόσους χιλιάδες λάτρεις του είδους. Περιείχε μια έκθεση με πρωτότυπες σελίδες του Tintin, από τα μαγικά χέρια του Hergé (!), διαγωνισμό Cosplay, διακεκριμένους ξένους καλλιτέχνες του χώρου ως καλεσμένους και το ατέλειωτο παζάρι κόμιξ με τους Έλληνες εκδότες στο ισόγειο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.
(Όχι μια, αλλά πολλές, γεύσεις μπορείτε να πάρετε εδώ: http://www.comicdom.gr/2013/04/26/comicdom-con-athens-2013-photo-extravaganza/ )
H Inkorrekt όμως δήλωσε για πρώτη φορά την παρουσία της ως ενιαία ομάδα στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονταν όλες οι αυτοεκδόσεις (ελληνιστή: fanzine). Η ομάδα παρουσίασε και διακίνησε το περίφημο fanzine της, με τίτλο «Αρπαχτές» (βλ. προηγούμενη ανάρτηση). Το κοινό ανταποκρίθηκε κι άρπαξε την ευκαιρία να αγοράσει αυτό το «απάνθισμα της Σχολής της Θεσσαλονίκης», αυτήν την «διαδραστική ανθολογία» και ελπίζουμε να έμεινε ικανοποιημένο και να απόλαυσε την ανάγνωση του, τόσο όσο εμείς απολαύσαμε την δημιουργία του.
Πέρα όμως από το ομαδικό fanzine, μέλη της ομάδας μας δήλωσαν την παρουσία τους και ως ανεξάρτητοι δημιουργοί.
Η ακούραστη και εργασιομανής Δέσποινα Βάττη παρουσίασε το σκοτεινό «Ροδοβόρος» της, βασισμένο σε ένα ερωτικό διήγημα. 
Η φιλοσοφημένη και ευγενική Στέλα Παπαστεφάνου μας έδειξε το υπέροχο «Είμαι νόστιμο», ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με… όζες νυχιών, γραμμένο όμως με τεράστιο μεράκι και ευαισθησία.

Οι βάρβαροι και αγροίκοι Δημήτρης Λαγός και Άγγελος Παπουτσής ήρθαν με το τέταρτο (!) τεύχος του «Fantasyn» τους, γεμάτο με σπαθιά, τέρατα και… ημίγυμνες γυναίκες (ωραίες, εννοείται).
Τέλος, οι Δημήτρης Σαββαΐδης και Orestix (που περνιούνται για χιουμορίστες) έφεραν πάνω σε ράγες το καψαλισμένου χιούμορ «Κουπέ» τους –κι όποιος αντέξει (αλλά με σκληρό εξώφυλλο!).

Ήταν ένα τριήμερο εξοντωτικό, αλλά κι ευχάριστο. Θα το θυμόμαστε για καιρό ακόμη…
(Για μια γενικότερη δε γεύση του χαμού που επικρατούσε στον τρίτο όροφο, ιδού: http://www.comicdom.gr/2013/04/23/ellinika-komiks-22-comicdom-con-athens-2013-3rd-floor/ )

No comments: