Saturday, April 6, 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ASTÉRIX ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΗ!!!!!

Οι πληροφορίες δημοσιεύονται με το σταγονόμετρο, όμως εμείς τις έχουμε συγκεντρώσει και σας παρουσιάζουμε ό,τι έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.
Οι περιπέτειες του δημοφιλέστατου Astérix πρόκειται σύντομα να ανανεωθούν!!!!!
Ο σχεδιαστής του μυστακοφόρου Γαλάτη (και μοναδικός πατέρας του, μετά τον θάνατο του μέγιστου σεναριογράφου του, René Goscinny στα 1977) είχε ανακοινώσει μέσα στο 2012 ότι συνταξιοδοτείται οριστικώς. Είχε όμως αποφασίσει ότι ο ήρωας του θα συνεχίσει να ζει και μετά από αυτόν. Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος σεναριογράφος επιλέχτηκε για να γράψει τις επόμενες περιπέτειες του: ο Jean-Yves Ferri, δημιουργός του χιουμοριστικού album «Ο De Gaule στην παραλία» και σεναριογράφος της επιτιχυμένης σειράς «Επιστροφή στη γη» (Le Retour à la terre), σε σχέδιο Manu Larcenet.
Με την είσοδο του 2013 ανακοινώθηκε και το όνομα του σχεδιαστή που θα αντικαταστήσει το ιερό τέρας, τον Uderzo: πρόκειται για τον Didier Conrad, γνωστό και στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει σχεδιάσει την σειρά «Cotton Kid» και τα δυο πρώτα άλμπουμ της σειράς «Kid Lucky».
Και πως πάνε τα πράγματα; Στις 6 Φεβρουαρίου, είχαμε μια πρώτη γεύση της συνεργασίας Jean-Yves Ferri και Didier Conrad.

Έμενε να αποκαλυφθεί η θεματική του νέου άλμπουμ του Astérix: ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Ή μια ιστορία με κέντρο το χωριό των ανυπότακτων; Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΕ, αλλά πάνω από όλους, οι αναγνώστες αναμένουν όλο ελπίδες μια ιστορία που θα τους κάνει να ξεχάσουν το φιάσκο του τελευταίου, παταγωδώς αποτυχημένου άλμπουμ, «Και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους».
Στο μεταξύ, οι εξειδικευμένοι υπερ-κατάσκοποι της Inkorrekt, διυλίζοντας τις ελάχιστές πληροφορίες και χρησιμοποιώντας την απόλυτη και οξύτατη παρατηρητικότητα τους είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα: η επόμενη περιπέτεια του Astérix θα διαδραματίζεται στους Πίκτες! Απόδειξη: το προσχέδιο μιας φιγούρας στην παρακάτω φωτογραφία, που φέρει τον τίτλο «ο Πίκτης».
 Στις 26 Μαρτίου, οι υποψίες των υπερ-κατασκόπων μας επιβεβαιώθηκαν: ο Albert Uderzo έδωσε στην δημοσιότητα τον τίτλο του νέου άλμπουμ: «Ο Astérix στους Πίκτες». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η νέα αυτή περιπέτεια θα διαδραματίζεται «σε μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις, μια γη όχι και τόσο μακρινή, της οποίας οι κάτοικοι, τόσο περήφανοι και προσκολλημένοι στις παραδόσεις τους μας προσφέρουν μια όμορφη υπόσχεση για μια απολαυστική ιστορία».
Για τους απορούντες: οι Πίκτες ήσαν οι κάτοικοι της αρχαίας Σκωτίας, βορείως του τείχους του Αδριανού (το οποίο φυσικά δεν έχει χτιστεί ακόμη, στα 50 π. Χ.).
Στις 29 Μαρτίου, ο μπαμπάς Uderzo, μαζί με τους Jean-Yves Ferri και Didier Conrad μας ξαναμίλησε για το νέο άλμπουμ που βρίσκεται στα σκαριά.
Το νέο άλμπουμ θα εκδοθεί ταυτοχρόνως σε όλες τις χώρες που διαβάζουν Astérix, στις 24 Οκτωβρίου 2013!
Μέχρι τότε, παρακολουθείτε τις εξελίξεις μέσα από την επίσημη σελίδα του:
Για το τέλος, να ένα από τα πρώτα σχέδια του Didier Conrad για τον αγαπημένο μας Obélix.
Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου… fingers crossed και ας ελπίσουμε ότι ο ουρανός δεν θα μας πέσει στα κεφάλια!

No comments: