Thursday, March 29, 2007

Πάμε Αίγυπτο?

13η Biennale Νέων Δημιουργών - Δελτίο τύπου

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι, από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2007, η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα φιλοξενήσει την 13η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Η Biennale αυτή οργανώνεται από την BJCEM - Association Biennale des Jeunes Createurs de L’ Europe et de la Mediterranee), το Κυβερνείο, τη Βιβλιοθήκη και το Atelier της Αλεξάνδρειας αναμένονται, δε, συμμετοχές άνω των 1000 νέων καλλιτεχνών.
Πρόκειται για έναν καταξιωμένο Ευρωπαϊκό θεσμό, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικές πόλεις και ο οποίος θεωρείται ως το πλέον σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της Ευρώπης και της Μεσογείου για τη νεανική δημιουργία σε όλους τους τομείς της σύγχρονης τέχνης.
Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός προωθείται από την Διεθνή Ένωση της Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM- Association Biennale des Jeunes Createurs de L’ Europe et de la Mediterranee) που στόχο έχει την ενίσχυση της διαπολιτιστικής συνεργασίας, την προώθηση της νεανικής δημιουργίας στην διεθνή αγορά, των διεθνών ανταλλαγών και των ειρηνικών σχέσεων των χωρών της Ευρώπης και της Μεσογείου.
Η Ένωση σήμερα αποτελείται από 75 μέλη από 48 χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αποτελεί ιδρυτικό μέλος και φέρει, μεταξύ των άλλων, την ευθύνη της εξασφάλισης της ελληνικής συμμετοχής νέων δημιουργών σε κάθε διοργάνωση.
Το θέμα της Biennale 2007 είναι «Η δημιουργική μας διαφορετικότητα: καιρός», ελληνική λέξη που έχει την έννοια του κατάλληλου χρόνου, της ευκαιρίας, ένα σημείο στο χρόνο όπου η αλλαγή είναι εφικτή. Οι καλλιτεχνικοί τομείς που θα παρουσιαστούν είναι: Εικαστικά, Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Comics, Κινηματογράφος, Video, Γραφικές τέχνες, Βιομηχανικό Σχέδιο, Μόδα, Φωτογραφία, Λογοτεχνία, Cyber Art, Γαστρονομία, Μουσική, Χορός, Θέατρο και Καλλιτεχνικά Δρώμενα. Η ολοκλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει την 30η Απριλίου.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία θεωρήσετε απαραίτητη (Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τηλ. 210 2599411, 210 2599412, 210 2599410, 210 2599440, www.neagenia.gr).

2 comments:

Stelios Frang said...

Πιστεύεις ότι θα ολοκληρωθεί η έκθεση; Μόλις παρουσιαστεί κάποιο έργο με γυμνό ή οτιδήποτε σχετικό, θα επέμβουν οι μουλάδες και θα ζητήσουν την απομάκρυνση ή την καταστροφή του έργου και την τιμωρία του καλλιτέχνη.
Δεν θα έπρεπε να γίνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε τέτοια θεοκρατικά και οπισθοδρομικά καθεστώτα, γιατί αποκτούν στα μάτια του κόσμου νομιμοποίηση!

Sophia said...

Πριν κάτι χρόνια εδω, στην Ελλαδα, οι εγχώριοι, "μουλάδες" είχαν κατεβάσει ορισμένα έργα από την έκθεση συγχρονης τέχνης "Outlook" (κάτι Χριστούς, σταυρούς και σπέρματα)

Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κόψουμε τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εδώ μήπως?