Monday, April 29, 2013

Η INKORREKT ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Η Inkorrekt προτείνει ως λύση στην κρίση την δράση!
Έτσι, αφού εξουθενώθηκε παρουσιάζοντας και διακινώντας την δουλειά της στο Comicdom (19-21 Απριλίου), το αμέσως επόμενο Σάββατο, 27 Απριλίου, ξαναχτύπησε!
Καλεσμένοι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, φτάσαμε στην Παλαιά Πέλλα, προκειμένου να συνδράμουμε στην διοργάνωση ενός άτυπου καλλιτεχνικού διαγωνισμού.
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius-Regio-M.E.T (αναφορικά με την μουσειακή εκπαίδευση των εφήβων ), οι παραπάνω φορείς κάλεσαν μαθητές γυμνασίων λυκείων από την Πέλλα και την Ημαθία να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα: τίτλος του διαγωνισμού ήταν «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια μου». Οι μαθητές μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στα παρακάτω καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης: ζωγραφική και σχέδιο, ψηφιδωτό, κεραμική, φωτογραφία ΚΑΙ ΚΟΜΙΚ!
Εκεί, οι υπεύθυνοι ζήτησαν την βοήθεια ανθρώπων που να σχετίζονται με τον κάθε χώρο και ψάχνοντας, έπεσαν πάνω μας και ζήτησαν την βοήθεια μας.
Εμείς, με την όρεξη και τις αντοχές που μας διακρίνουν, φτάσαμε στην Πέλλα, και μετά από ξενάγηση στο Μουσείο, μαζί με τα παιδιά (προκειμένου να πάρουν «αρχαιολογικά ερεθίσματα»), μεταβήκαμε ομαδικώς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας, όπου στις σκεπαστές υπαίθριες υποδομές του τα παιδιά βάλθηκαν να ασχολούνται με την τέχνη που επέλεξαν… Καθένας από εμάς ανέλαβε από έναν μπόμπιρα ή ένα κοριτσάκι και προσπάθησε να το βοηθήσει να στήσει και να ολοκληρώσει την ιδέα του πάνω σε ένα ολιγοσέλιδο κόμιξ, με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ήταν μια μέρα κουραστική, αλλά τόσο δημιουργική που άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Ειδικά όταν ήρθε η ώρα της απονομής και η κούραση ορισμένων μετατράπηκε σε χαρά –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι δεν βραβεύτηκαν δεν καταχειροκροτηθήκαν!
Για να πάρετε μια γεύση:

Η Χρύσα βοηθά την μικρή της φίλη να κάνει κόμιξ.

Σμαρώ, Δημοσθένης και ο πανταχού μπαρδόν (συγγνώμη! Σας πάτησα;) Orestix.
Επί τω έργω μαζί με τους νεαρούς φίλους μας…

Στην δράση συμμετείχαν οι: Βάττη Δέσποινα, Βαφειάδη Κάλλη, Γκούμα Χρύσα, Δεδούση Διονυσία, Κιφοκέρης Δημοσθένης, Παυλίτσεβιτς Νατάσα και… η Σμαρώ!
Και έχουμε και την επίσημη βεβαίωση για να το αποδείξουμε!
Την ομάδα συντόνισε (λέμε τώρα), ο Orestix και ο Δημήτρης «λέγε με Coffix» Σαββαΐδης συμμετείχε στην κριτική επιτροπή, ως επαγγελματίας σεναριογράφος κόμιξ.
Και του χρόνου!

Η INKORREKT ΣΤΟ COMICDOM CON ATHENS 2013: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Πριν από οκτώ ημέρες, τέλειωσε επισήμως η μεγαλύτερη διοργάνωση για το κόμιξ στην Ελλάδα: το Comicdom Con Athens 2013! Διήρκησε από 19 έως 21 Απριλίου και συγκέντρωσε ένας θεός ξέρει πόσους χιλιάδες λάτρεις του είδους. Περιείχε μια έκθεση με πρωτότυπες σελίδες του Tintin, από τα μαγικά χέρια του Hergé (!), διαγωνισμό Cosplay, διακεκριμένους ξένους καλλιτέχνες του χώρου ως καλεσμένους και το ατέλειωτο παζάρι κόμιξ με τους Έλληνες εκδότες στο ισόγειο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.
(Όχι μια, αλλά πολλές, γεύσεις μπορείτε να πάρετε εδώ: http://www.comicdom.gr/2013/04/26/comicdom-con-athens-2013-photo-extravaganza/ )
H Inkorrekt όμως δήλωσε για πρώτη φορά την παρουσία της ως ενιαία ομάδα στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονταν όλες οι αυτοεκδόσεις (ελληνιστή: fanzine). Η ομάδα παρουσίασε και διακίνησε το περίφημο fanzine της, με τίτλο «Αρπαχτές» (βλ. προηγούμενη ανάρτηση). Το κοινό ανταποκρίθηκε κι άρπαξε την ευκαιρία να αγοράσει αυτό το «απάνθισμα της Σχολής της Θεσσαλονίκης», αυτήν την «διαδραστική ανθολογία» και ελπίζουμε να έμεινε ικανοποιημένο και να απόλαυσε την ανάγνωση του, τόσο όσο εμείς απολαύσαμε την δημιουργία του.
Πέρα όμως από το ομαδικό fanzine, μέλη της ομάδας μας δήλωσαν την παρουσία τους και ως ανεξάρτητοι δημιουργοί.
Η ακούραστη και εργασιομανής Δέσποινα Βάττη παρουσίασε το σκοτεινό «Ροδοβόρος» της, βασισμένο σε ένα ερωτικό διήγημα. 
Η φιλοσοφημένη και ευγενική Στέλα Παπαστεφάνου μας έδειξε το υπέροχο «Είμαι νόστιμο», ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με… όζες νυχιών, γραμμένο όμως με τεράστιο μεράκι και ευαισθησία.

Οι βάρβαροι και αγροίκοι Δημήτρης Λαγός και Άγγελος Παπουτσής ήρθαν με το τέταρτο (!) τεύχος του «Fantasyn» τους, γεμάτο με σπαθιά, τέρατα και… ημίγυμνες γυναίκες (ωραίες, εννοείται).
Τέλος, οι Δημήτρης Σαββαΐδης και Orestix (που περνιούνται για χιουμορίστες) έφεραν πάνω σε ράγες το καψαλισμένου χιούμορ «Κουπέ» τους –κι όποιος αντέξει (αλλά με σκληρό εξώφυλλο!).

Ήταν ένα τριήμερο εξοντωτικό, αλλά κι ευχάριστο. Θα το θυμόμαστε για καιρό ακόμη…
(Για μια γενικότερη δε γεύση του χαμού που επικρατούσε στον τρίτο όροφο, ιδού: http://www.comicdom.gr/2013/04/23/ellinika-komiks-22-comicdom-con-athens-2013-3rd-floor/ )

Monday, April 15, 2013

ΟΙ «ΑΡΠΑΧΤΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


Μετά κόπων και βασάνων, με τρέξιμο και αϋπνίες, με φόβο και πάθος, το πρώτο ομαδικό fanzine της Inkorrekt είναι εδώ! Και λέγεται: «ΑΡΠΑΧΤΕΣ»!
56 σελίδες, 18 ιστορίες από τα μέλη της ομάδας μας, είτε με θέμα την αρπαχτή, είτε κόμιξ-αρπαχτές, σας περιμένουν να τις διαβάσετε και να γελάσετε, να προβληματιστείτε ή απλώς να διασκεδάσετε μαζί τους.
Το fanzine θα διατεθεί στο Comicdom-con (Αθήνα, 19-21 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22) ή μπορείτε να μας το ζητήσετε χέρι-χέρι (ή και ταχυδρομικώς, με αντικαταβολή· και ευκολίες πληρωμής κάνουμε, λέμε!) και κοστίζει μόλις 3€!!!
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!!!!!!!

Saturday, April 6, 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ASTÉRIX ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΗ!!!!!

Οι πληροφορίες δημοσιεύονται με το σταγονόμετρο, όμως εμείς τις έχουμε συγκεντρώσει και σας παρουσιάζουμε ό,τι έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.
Οι περιπέτειες του δημοφιλέστατου Astérix πρόκειται σύντομα να ανανεωθούν!!!!!
Ο σχεδιαστής του μυστακοφόρου Γαλάτη (και μοναδικός πατέρας του, μετά τον θάνατο του μέγιστου σεναριογράφου του, René Goscinny στα 1977) είχε ανακοινώσει μέσα στο 2012 ότι συνταξιοδοτείται οριστικώς. Είχε όμως αποφασίσει ότι ο ήρωας του θα συνεχίσει να ζει και μετά από αυτόν. Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος σεναριογράφος επιλέχτηκε για να γράψει τις επόμενες περιπέτειες του: ο Jean-Yves Ferri, δημιουργός του χιουμοριστικού album «Ο De Gaule στην παραλία» και σεναριογράφος της επιτιχυμένης σειράς «Επιστροφή στη γη» (Le Retour à la terre), σε σχέδιο Manu Larcenet.
Με την είσοδο του 2013 ανακοινώθηκε και το όνομα του σχεδιαστή που θα αντικαταστήσει το ιερό τέρας, τον Uderzo: πρόκειται για τον Didier Conrad, γνωστό και στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει σχεδιάσει την σειρά «Cotton Kid» και τα δυο πρώτα άλμπουμ της σειράς «Kid Lucky».
Και πως πάνε τα πράγματα; Στις 6 Φεβρουαρίου, είχαμε μια πρώτη γεύση της συνεργασίας Jean-Yves Ferri και Didier Conrad.

Έμενε να αποκαλυφθεί η θεματική του νέου άλμπουμ του Astérix: ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Ή μια ιστορία με κέντρο το χωριό των ανυπότακτων; Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΕ, αλλά πάνω από όλους, οι αναγνώστες αναμένουν όλο ελπίδες μια ιστορία που θα τους κάνει να ξεχάσουν το φιάσκο του τελευταίου, παταγωδώς αποτυχημένου άλμπουμ, «Και ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι τους».
Στο μεταξύ, οι εξειδικευμένοι υπερ-κατάσκοποι της Inkorrekt, διυλίζοντας τις ελάχιστές πληροφορίες και χρησιμοποιώντας την απόλυτη και οξύτατη παρατηρητικότητα τους είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα: η επόμενη περιπέτεια του Astérix θα διαδραματίζεται στους Πίκτες! Απόδειξη: το προσχέδιο μιας φιγούρας στην παρακάτω φωτογραφία, που φέρει τον τίτλο «ο Πίκτης».
 Στις 26 Μαρτίου, οι υποψίες των υπερ-κατασκόπων μας επιβεβαιώθηκαν: ο Albert Uderzo έδωσε στην δημοσιότητα τον τίτλο του νέου άλμπουμ: «Ο Astérix στους Πίκτες». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η νέα αυτή περιπέτεια θα διαδραματίζεται «σε μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις, μια γη όχι και τόσο μακρινή, της οποίας οι κάτοικοι, τόσο περήφανοι και προσκολλημένοι στις παραδόσεις τους μας προσφέρουν μια όμορφη υπόσχεση για μια απολαυστική ιστορία».
Για τους απορούντες: οι Πίκτες ήσαν οι κάτοικοι της αρχαίας Σκωτίας, βορείως του τείχους του Αδριανού (το οποίο φυσικά δεν έχει χτιστεί ακόμη, στα 50 π. Χ.).
Στις 29 Μαρτίου, ο μπαμπάς Uderzo, μαζί με τους Jean-Yves Ferri και Didier Conrad μας ξαναμίλησε για το νέο άλμπουμ που βρίσκεται στα σκαριά.
Το νέο άλμπουμ θα εκδοθεί ταυτοχρόνως σε όλες τις χώρες που διαβάζουν Astérix, στις 24 Οκτωβρίου 2013!
Μέχρι τότε, παρακολουθείτε τις εξελίξεις μέσα από την επίσημη σελίδα του:
Για το τέλος, να ένα από τα πρώτα σχέδια του Didier Conrad για τον αγαπημένο μας Obélix.
Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου… fingers crossed και ας ελπίσουμε ότι ο ουρανός δεν θα μας πέσει στα κεφάλια!